Met 43 schutters is de opening van een nieuw Service Pistool seizoen een mooie start..!


Zondag 21 januari 2024 – Serie 1 en 2, we zijn weer begonnen!

Met 43 unieke schutters is deze opening van een nieuw Service Pistool seizoen 2024 een mooie start. Dat het niveau ook dit jaar weer is gestegen is te zien aan de afzonderlijke successen die de schutters wisten te produceren. 43 schutters die elk 2 series schoten betekend een snelle rekensom van 2064 kogels afgevuurd richting de kaarten op de afstanden 25 – 20 – 15 en 10 meter. Met hier en daar een storing en defect toch een slordige 2000 stuks.

Het deelnemersveld bestond uit bekenden van vorige jaren en een enkele nieuweling. Mogelijk hebben onze nieuwe leden nog last van drempelvrees. Juist de Service Pistool wedstrijden zijn een mooie (op)stap om onze mooie hobby nog verder te onderzoeken en je skills verder uit te bouwen. Schroom niet en meldt je aan.

De gevestigde orde kan de borst nat maken, de nieuwe lichting komt rap dichterbij en met rasse schreden.  Zonder namen te noemen, met het risico iemand te vergeten, kun je met één blik op de tussenstand zelf al inschatten wie met elkaar de strijd zullen gaan aanbinden. Of toch een “White Horse?”.

De organisatie wil vanaf deze plaats nog wel Frits Bruggeman bedanken voor de afgelopen jaren van organiseren. Vanwege privé omstandigheden heeft hij een stapje terug moeten doen in de organisatie maar heeft zeker even laten zien deze wedstrijd dat hij het “kunstje” nog zeker niet verleerd is.

Waar de ene schutter de score uit de eerste serie wist te verbeteren liet een ander juist punten liggen. Met 7.930 geschoten punten tegenover totaal 8.146 punten in serie twee was een opgaande lijn zichtbaar. Dit beloofd voor de volgende wedstrijd nog meer spektakel. Op dit moment zijn Vincent (GKO), Rob (GKS), Donny (KKO) en Axel (KKS) de klassementsleiders in de A-klasse maar de concurrentie ligt zeker niet te slapen en volgt op kleine afstand. Zie het overzicht voor alle details.

Op dit moment zijn we druk bezig om nog hier en daar te verbeteren aan voorzieningen zodat de komende wedstrijd het nog beter voor elkaar is.

De volgende wedstrijd zal zondag 24 maart plaats vinden. De inschrijving wordt binnenkort geopend en iedereen kan weer zijn favoriete baan en tijdstip inplannen. Ons verzoek is wel, schrijf je in, maar laat tijdig weten als je bent verhinderd. Als de wedstrijd vol zit en we moeten schutters teleurstellen en op het laatst zijn er (niet gemelde) afwezigen of late afmeldingen hadden we andere schutters in kunnen plannen.

Bedankt voor jullie inzet en warmte ondanks de kou zondag. Hou die trekker vingers warm en soepel en wees zuinig op je ogen.

Jeroen